TPOok!

 
avatar
   
Binnenland

Ontslagen antiradicaliseringsadviseur Saadia A.-T. vecht ontslag aan

'Geen strafbare feiten gepleegd'

Tags:

De van belangenverstrengeling verdachte adviseur van de Amsterdamse burgemeester Eberhard van der Laan, Saadia A.-T., vecht haar ontslag aan. Dat heeft haar advocaat Richard Korver bevestigd na berichtgeving in Het Parool.

Ze wordt bijgestaan door een arbeidsadvocaat, zegt Korver. Hij zelf staat de vrouw bij in het strafrechtelijk onderzoek dat tegen haar loopt. Hiervan zijn nog geen uitkomsten bekend. Volgens Korver ontkent ze in deze zaak “enig strafbaar feit”.

De programmamanager van het team radicalisering en polarisatie in de hoofdstad werd begin september ontslagen. Vorige maand werd ze al geschorst na een onderzoek van Bureau Integriteit na een melding van mogelijke integriteitsschendingen.

De vrouw kreeg strafontslag. Ze heeft zich volgens Van der Laan schuldig gemaakt aan het gunnen van diverse opdrachten aan een persoon met wie zij een relatie heeft gehad. Daarover had zij niets gezegd tegen haar leidinggevende. Ook zou ze met een offerte hebben gesjoemeld.

Anp

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.