Doneer aan TPO
 

Politie: ‘Er zijn wel meer allochtonen begonnen aan een opleiding’

'Percentage allochtone aspiranten gestegen'

Door: , 12:14, 09 september 2017

'Percentage allochtone aspiranten gestegen'

De afgelopen jaren zijn meer allochtonen begonnen aan een opleiding binnen de politie. Dat stelt de politie zaterdag in reactie op een artikel in het AD. Die krant schrijft op basis van een onderzoek dat de meeste allochtone jongeren niets voelen voor een baan bij de politie.

Uit het onderzoek door Motivaction in opdracht van de politie blijkt dat ze vrezen voor discriminatie, ongepaste grapjes op de werkvloer en afkeurende reacties van familie. Vooral Marokkanen en Antillianen willen geen agent worden.

De politie bevestigt het onderzoek, de conclusies en het imagoprobleem maar stelt daartegenover dat er inmiddels flinke stappen zijn gezet om het imago als werkgever bij deze en andere doelgroepen te verbeteren. “Het percentage aspiranten met een migratieachtergrond is gestegen van 10 procent in 2013 naar ruim 19 procent in 2016. In 2017 zet die stijgende lijn zich door.”

Anp

 
 
 

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken:
(Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Om administratieve redenen moet je donatie minimaal 5 Euro zijn. Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]. Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie

Advertentie

 
 
 

Inloggen TPO+

 
 
 
 
 

 

(Be)Spaarvarken

Vergelijk en steun direct TPO! Voor iedere aankoop krijgt TPO een vergoeding.

 

  True managed webspace