TPOok!

 
avatar
   
Binnenland

Aantal plunderaars Sint-Maarten vrij vanwege cellentekort

Veel verdachten vastgelegd op foto's

Justitie op Sint-Maarten heeft een aantal verdachten van plunderingen wegens cellentekort laten gaan. Zij moeten zich later verantwoorden. Dat heeft het Openbaar Ministerie dinsdag bekendgemaakt, zonder te melden om hoeveel mensen het gaat.

De afgelopen dagen hebben militairen en politie-eenheden een einde gemaakt aan de grootschalige plunderingen op het eiland. Daarbij zijn een onbekend aantal personen opgepakt. Degenen die op vrije voeten zijn gesteld, worden niet verdacht van zeer ernstige delicten.

Het OM zal de aangehouden plunderaars later voor de rechtbank brengen en onvoorwaardelijke gevangenisstraf eisen, zo liet justitie dinsdag weten. Plunderaars die zich vrijwillig melden en geen ernstige feiten hebben begaan, moeten helpen bij de wederopbouw.

Inmiddels heeft een politieteam veel gegevens op internet van de plunderingen vastgelegd. Deze foto’s zullen online worden gedeeld waarbij het publiek gevraagd wordt de verdachten te identificeren. Op dit moment is dat nog niet mogelijk omdat het internet nog niet werkt.

ANP

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.