TPOok!

 
avatar
   
Buitenland

Burgemeester Waalse gemeente Moeskroen de keel doorgesneden

Dood gevonden op kerkhof bij eigen huis

Burgemeester Alfred Gadenne van Moeskroen is maandagavond om het leven gebracht op de begraafplaats van de stad die precies op de taalgrens ligt. De keel van de 71-jarige burgemeester is doorgesneden. De politie heeft een verdachte opgepakt. Die heeft ondertussen bekend dat hij betrokken is, zonder verder in detail te treden, aldus de officier van justitie.

Opgewacht

De burgemeester werd dood gevonden op het kerkhof tegenover zijn eigen huis, zo meldt AD. Hij opende en sloot zelf elke dag de poort van de begraafplaats van Lowingen, een deelgemeente van Moeskroen. Dat deed hij ook de afgelopen avond.

Bij zijn gebruikelijke ronde werd hij door een gewapende man opgewacht, aangevallen en om het leven gebracht, meldde de officier van justitie. “Rond 19.50 uur kreeg de brandweer van Moeskroen een anonieme oproep binnen dat iemand was gedood op de begraafplaats van Lowingen. De politie van Moeskroen vond het lijk. Er werd eveneens een verdachte opgepakt. Die heeft ondertussen gezegd dat hij betrokken was”, zei de officier van justitie.

Benot Lutgen, voorzitter van de partij cdH (Centre démocrate humanist), en voormalig Waals minister-president Paul Magnette (PS) hebben op Twitter hun medeleven betuigd.

(TPO/ANP)

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.