TPOok!

 
avatar
   
Binnenland

Radboud Universiteit vindt verwijzing Roos Vonk naar holocaust ‘onnodig en kwetsend’

Hoogleraar eerder in opspraak met ondeugdelijk onderzoek

Het college van bestuur van de Radboud Universiteit in Nijmegen vindt dat hun hoogleraar psychologie Roos Vonk ‘onnodig en kwetsend’ heeft gehandeld door in een opiniestuk een vergelijking te maken tussen de bio-industrie en de holocaust. “Het college betreurt het dat door het gebruik van de term holocaust zoveel mensen geraakt zijn”, schrijft collegevoorzitter Daniël Wigboldus dinsdag in een verklaring.

Vonk schreef in haar stuk dat dieren in de veehouderij worden behandeld als ‘productiegoederen zonder gevoel’. Ze noemde dat ‘grootschalige industriële holocaust’. Na een storm van protest verklaarde ze dat holocaust massale slachting van mensen of dieren betekent en dat ze het woord in die zin juist gebruikte, maar dat ze het ‘achteraf ongelukkig vond omdat het zo gevoelig ligt’.

Het is niet de eerste keer dat vegetariër Vonk wordt berispt door haar werkgever. In 2011 bracht ze een bericht naar buiten dat vleeseters ‘egoïstischer en minder sociaal’ zijn. Later bleek dat ze die conclusie trok op basis van een onderzoek dat niet deugde.

Lees ook

Roos Vonk – Bioindustrie vergelijken met de Holocaust is niet zo raar

ANP

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.