TPOok!

 
Buitenland

Waalse burgemeester vermoord door zoon van ontslagen ambtenaar

'Terrorisme uitgesloten'

Burgemeester Alfred Gadenne van de Waalse stad Moeskroen die gisteravond vermoord werd gevonden, is gedood door de zoon van een ontslagen ambtenaar. Dit schrijft het AD op basis van de Waalse krant Sudpresse. De 18-jarige verdachte zou verblind zijn geweest door het verlies van zijn vader. Die werd twee jaar geleden ontslagen en pleegde daarna zelfmoord.

Na een tip bij de brandweer, door de dader zelf, werd het levenloze lichaam van de populaire burgemeester maandagavond op de begraafplaats van de gemeente ontdekt. De keel van de 71-jarige burgemeester zou zijn doorgesneden. Het kerkhof ligt recht tegenover het huis van de burgemeester.

Gadenne stond in de plaats, precies op de taalgrens, bekend als een man van het volk. Hij opende en sloot zelf elke dag de poort van de begraafplaats van Lowingen, een deelgemeente van Moeskroen. Dat deed hij ook de afgelopen avond.

Ontslag

Franstalige media in België legden vandaag een verband tussen het ontslag en de zelfmoord van de vader van de nu opgepakte verdachte. Na zijn ontslag verzeilde hij in een depressie en pleegde zelfmoord. Hij zou op hetzelfde kerkhof begraven liggen.

De politie sluit een terroristische aanslag uit. De verdachte, de 18-jarige Nathan D., moet vandaag voor de onderzoeksrechter verschijnen. Er is een condoleance register voor de burgemeester geopend.

   
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.