TPOok!

 
avatar
   
Binnenland

‘Persvrijheidsorganisatie Free Press Unlimited doet aan censuur’

Radio Tamazuj (Sudan) mocht niet kritisch berichten over financier Free Press Unlimited

Free Press Unlimited, een organisatie die wereldwijd ijvert voor persvrijheid, heeft zelf censuur toegepast. De Correspondent schrijft woensdag dat de Nederlandse hulporganisatie de Zuid-Soedanese radiozender Radio Tamazuj wilde beletten kritisch te berichten over Internews, een financier van Free Press Unlimited.

Het door Free Press Unlimited gesteunde Radio Tamazuj schrijft in juni 2016 kritisch over een ander radiostation en haar financier, de Amerikaanse ngo Internews. Ook Free Press Unlimited ontvangt donaties van Internews.

Na publicatie van de berichten bemoeit Free Press Unlimited zich steeds actiever met de redactionele keuzes van Radio Tamazuj. Zo schrijft een teamleider van Free Press Unlimited in een e-mail aan de hoofdredacteur van Radio Tamazuj dat zijn aanpak contraproductief is en donoren bezorgd zijn.

Later schrijft Joop Daalmeijer, voorzitter van de raad van toezicht van Free Press Unlimited: “Probeer niet de hand te bijten die je voedt.”

Free Press Unlimited weerlegt de beweringen van De Correspondent en schrijft dat de verhalen door “een rancuneuze ex-medewerker de wereld in zijn geholpen”. De Correspondent zou Free Press Unlimited “eerder hebben moeten benaderen voor een reactie”.

Anp/TPO

Foto: Joop Daalmeijer

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.