TPOok!

 
avatar
   
Binnenland

Helft gemeenten doet nauwelijks iets om radicalisering tegen te gaan

'Probleem speelt niet bij ons' is volgens Inspectie geen excuus

De helft van de gemeenten doet nauwelijks iets om radicalisering tegen te gaan. De Inspectie Veiligheid en Justitie waarschuwt donderdag in Trouw dat signalen mogelijk niet worden herkend als niemand binnen de gemeente daarvoor is opgeleid.

Het kabinet heeft de lokale politiek juist een belangrijke rol toebedeeld in de aanpak van radicalisering en jihadisme. Het zijn echter vooral kleine (tot 50.000 inwoners) en middelgrote (tot 100.000 inwoners) gemeenten die geen anti-radicaliseringsbeleid voeren, aldus de inspectie in een evaluatie van het anti-terreurbeleid.

Gemeenten zeggen dat het probleem bij hen niet speelt. Investeren in voorlichtingsprogramma’s of het speciaal opleiden van ambtenaren vinden ze daarom onnodig. Mogelijk worden er daardoor problemen over het hoofd gezien, schrijft de Inspectie Veiligheid en Justitie.

Lees ook

Eberhard van der Laan trekt boetekleed aan voor kwestie Saadia A.-T.

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.