TPOok!

 
avatar
   
Buitenland

Tweede verdachte aanslag metro Londen opgepakt

Gisteren al iemand in Dover opgepakt

De Britse politie heeft een tweede arrestatie verricht in verband met de aanslag op een metro in Londen afgelopen vrijdag. Het gaat om een 21-jarige verdachte die zaterdagavond laat is aangehouden in Hounslow, een gebied in het zuidwesten van Londen, meldde de politie vandaag.

Dover

Eerder werd gisteren al een 18-jarige verdachte opgepakt in het havengebied van Dover. De politie zei dat daar ook een aantal interessante dingen is gevonden. Het gebied werd voor een deel ontruimd in het belang van het onderzoek naar de deels mislukte explosie in het volle treinstel bij station Parsons Green, waarbij dertig mensen gewond raakten. De zelfgemaakte bom vatte vlam, maar is niet volledig tot ontploffing gekomen.

Na de arrestatie in Dover, waar onder meer de ferry’s naar Calais vertrekken, is ook een inval gedaan in een pand in de Londense voorstad Sudbury. Buren vertelden de BBC dat er een ouder echtpaar woont dat in de loop der jaren tal van pleegkinderen heeft opgevoed. Sudbury ligt op enkele kilometers afstand van Hounslow.

(ANP)

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.