TPOok!

 
Binnenland

37.000 asielzoekers verwacht in 2018, ministerie zet in op flexibele opvangcapaciteit

Verwachting iets naar beneden bijgesteld, vluchtelingenstroom verminderde

Het ministerie van Veiligheid en Justitie houdt rekening met 37.000 asielzoekers in 2018. Deze prognose in de nieuwe begroting betekent een kleine vermindering. Het gaat om mensen die voor het eerst een aanvraag doen, opnieuw een aanvraag doen en nareizende familieleden. De voorspelling voor 2017 was 42.000.

De afgelopen jaren was de asielinstroom vrij hoog. In 2015, het jaar van de asielcrisis, lag de totale instroom op 58.880 en in 2016 op 33.670. In dat laatste jaar lag de voorspelling eigenlijk hoger, maar pakten de aantallen uiteindelijk lager uit.

De speerpunten op het terrein van asiel en migratie zijn een snelle behandeling van asielaanvragen, maar ook een flexibele opvangcapaciteit. Dat moet voorkomen dat er net als in 2015 plotseling een groot tekort aan opvangplekken ontstaat.

(ANP)

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.