Doneer aan TPO
 

Duits meisje (16) verkracht door twee Afghaanse asielzoekers, één al bekend bij politie

Cijfers seksueel geweld door immigranten in Beieren sterk gestegen

Door: , 10:51, 19 september 2017

Cijfers seksueel geweld door immigranten in Beieren sterk gestegen

In het Beierse Höhenkirchen-Siegertsbrunn, ten zuiden van München, is een 16-jarig meisje afgelopen vrijdag 15 september op straat verkracht door twee Afghaanse asielzoekers van 17 en 27. Een derde Afghaan, 18, wilde ook toeslaan, maar een voorbijganger voorkwam dat. De politie zette een klopjacht op touw en wist de drie mannen aan te houden, meldt zij in een persbericht.

De lokale krant Merkur meldt nu dat de dader van 27 jaar al bekend was bij de politie. Hij zou op 7 september een nacht in de cel hebben doorgebracht na het aanrichten van vernielingen en agressief gedrag. En de politie moest opnieuw uitrukken voor een ruzie in een asiel-opvanghuis tussen een bewoner en de latere daders, op de dag van de verkrachting. Niet veel later werd het meisje slachtoffer van de drie.

De opvang, verzorgd door Caritas, maakte zich al langer zorgen over de bewoner die de latere daders op bezoek had, zegt Caritas-CEO Gabriele Stark-Angermeier. Ze hadden in juli al aangegeven dat die bewoner allerlei mensen in zijn kamer liet wonen, en wilden hem weg hebben. Er gebeurde niets.

Sterke stijging verkrachtingscijfers in Beieren

De cijfers van seksueel geweld door asielzoekers in Beieren zijn sterk gestegen. Bild publiceerde op 12 september een overzicht van de cijfers over het eerste halfjaar van 2017. Het aantal verkrachtingen steeg van 463 tot 685 gevallen, een stijging van 47.9 procent. Het aantal verkrachtingen waarvan bekend is dat ze door immigranten zijn gepleegd steeg met 90.9 procent, van 66 tot 126 gevallen. Daarmee komt 18,4 % van de verkrachtingen in de deelstaat voor rekening van immigranten.

De Beierse minister van Binnenlandse Zaken Joachim Herrmann (CSU) stelde in een reactie op deze cijfers dat hij geen verklaring had voor deze stijging en eerst een ‘gedetailleerde analyse’ van de cijfers wil leveren. Ook zei hij dat immigratie ‘effectief beperkt’ moet worden en dat afgewezen asielzoekers consequent moeten worden uitgezet. Ook wil hij seksueel geweld ‘tot in de AZCs’ bestrijden.

 
 
 
   

Advertentie

 
 
 

Inloggen TPO+

 
 
 
 
 

 

(Be)Spaarvarken

Vergelijk en steun direct TPO! Voor iedere aankoop krijgt TPO een vergoeding.

 

  True managed webspace