TPOok!

 
avatar
   
Video

Stel, deze ‘ordehandhaver’ was in bezit van wapenstok en pepperspray…

'Ordehandhavers' zwaar bewapenen, daarom niet, praktijkvoorbeeldje

Amsterdamse ordehandhavers voorzien van wapenstok en pepperspray, wat een fijn idee! Dan kunnen ze voortaan álle journalisten van de openbare weg af censureren. En verwonden. En verminken. En intimideren.

Amsterdam wordt een waar paradijsje als deze toch al zo goed gekwalificeerde, hoog opgeleide, doorgaans zeer intelligente en immer beheerste maar eloquente ordehandhavers, meestal schrijvers en intellectuelen, die toch al zo blij met het beetje extra macht dat ze dankzij hun beroep kunnen uitoefenen, voortaan gewoon mogen doen waarvoor politie-agenten jaren naar de academie moeten. Politie-agenten wél.

Is het misschien ook een idee om de Amsterdamse ‘ordehandhavers’ een Mitch Henriquez-doodsgreep aan te leren? Dan zijn we straks nóg efficiënter van al die ‘overlast veroorzakende’ journalisten op de openbare weg af, begrijpt u wel.

Of een vuurwapen wellicht? Wie A zegt moet ook B zeggen.

Klein detail: wanneer houdt ‘orde’ op en begint ‘wanorde’ als juist de ‘ordebewaarders’ zich ‘wanorderlijk’ gedragen? Wie moeten we dan bellen? Het leger?

Via.

   

Steun direct Bert Brussen

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.