Doneer aan TPO
 

Hoofdagent Amine A. die info lekte naar criminele bende: ‘het OM verwoestte mijn leven’

Amine A. 'heeft PTSS en heel veel spijt' dus geen cel meer graag, pleit advocate

Door: , 11:26, 29 september 2017

Amine A. 'heeft PTSS en heel veel spijt' dus geen cel meer graag, pleit advocate

Het leven van Amine A., de Haagse politiemol, is door het Openbaar Ministerie “volledig verwoest”. Dat vertelde zijn advocaat Özlem Saki vrijdag in haar pleidooi in de rechtbank in Den Haag. In de drie dagen durende rechtszaak tegen de voormalig hoofdagent die onder meer verdacht wordt van het schenden van zijn ambtsgeheim, is vijf jaar cel geëist.

Die eis moet volgens Saki gezien worden als een “schrikeis”. In vergelijkbare zaken wordt volgens haar veel minder geëist. “Eerder werkstraffen en gedeeltelijk voorwaardelijke straffen dan onvoorwaardelijke straffen.”

Volgens het OM heeft A. zijn ambtsgeheim geschonden door maandenlang tegen betaling in de systemen van de politie te zoeken naar informatie over hennepkwekerijen. De voormalig hoofdagent bij de Haagse politie zou die informatie in 2015 en 2016 hebben doorgespeeld aan zijn vriend Yassine H., die samen met Mohamed A., Khalid A., en Mohamed T. de kwekerijen zou hebben leeggehaald voor de politie binnenviel. Tegen H. is een gevangenisstraf van vier jaar geëist.

A. heeft bijna een jaar in voorwaardelijke hechtenis gezeten en ook zijn vrouw heeft een aantal weken in de cel moeten doorbrengen. ,”De aanpak van het OM heeft het privéleven van cliënt volledig verwoest.” Ze pleit ervoor dat de voormalig agent, die lijdt aan de posttraumatische stressstoornis PTSS, niet terug de cel in hoeft. “A. heeft spijt betuigd en hij neemt zijn verantwoordelijkheid.”

De 28-jarige A. verwacht binnenkort samen met zijn vrouw eerste kindje en werkt weer als zzp’er. “Hij probeert samen met zijn partner het hoofd boven water te houden.”

De rechtbank in Den Haag doet waarschijnlijk 13 oktober uitspraak.

(ANP)

 
 
   
 
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
 
 
 
 
 

 

(Be)Spaarvarken

Vergelijk en steun direct TPO! Voor iedere aankoop krijgt TPO een vergoeding.

 

  True managed webspace