TPOok!

 
Binnenland

TBS-paradijs Nederland: Leidenaar afgeslacht door ex-TBS’er, instanties grepen niet in

PvdA-burgemeester: 'drama's niet altijd te voorkomen'

Maarten O., een Leidenaar die verdacht wordt van betrokkenheid bij de moord op een 38-jarige man vorige week in de Tomatenstraat in Leiden is een ex-tbs’er. De man was bekend bij hulpinstanties, bevestigt de gemeente Leiden tegen Omroep West. De instanties grepen ondanks waarschuwingen niet in, zeggen bronnen tegen de omroep.

De verdachte zit vast en mag alleen contact hebben met zijn advocaat. Het motief voor de moord is nog onduidelijk. Agenten vonden zondagavond het lichaam van het 38-jarige slachtoffer in het huis op de benedenverdieping. Niet veel later hield de politie twee verdachten aan voor betrokkenheid bij de moord, een man van dertig en de 45-jarige ex-tbs’er.

De burgemeester van Leiden, Henri Lenferink (PvdA, what else!), laat weten aan Omroep West dat burgers maar moeten leren leven met het bewezen gevaarlijke en keer op keer op keer falende TBS-systeem:

Het is goed dat we in Nederland iemand niet zomaar kunnen opsluiten. Daar moeten goede redenen voor zijn. Het zijn ook momentopnames. Dat betekent dat we drama’s zoals nu in de Tomatenstraat niet altijd kunnen voorkomen.

O. kreeg tweemaal TBS, de eerste keer voor het neersteken van zijn vriendin met een schroevendraaier en de tweede keer toen hij met 3 kilo wiet de benen nam. Gelukkig kunnen we niet zomaar mensen opsluiten in dit land en dus kreeg O. een gewoon nog een derde kans na ‘behandeling’, hetgeen dus een man nu fataal is geworden.

(ANP/TPO)

   
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.