Binnenland

ISIS-ronselende moslimbekeerling Rudolph H. veroordeeld voor doodschudden baby

03-10-2017 13:49

Het ANP bericht voor u het volgende:

Een 26-jarige man uit Den Haag die in 2012 zijn babydochter om het leven heeft gebracht door hardhandig met haar te schudden, moet twee jaar en drie maanden de cel in. Dat oordeelt het gerechtshof in Den Haag.

De straf valt daarmee in hoger beroep wat lager uit dan bij de rechtbank. Die veroordeelde de vader tot twee jaar en zes maanden wegens doodslag.

Het vier maanden oude meisje overleed aan de gevolgen van zwaar hersenletsel. Het hof acht niet bewezen dat de man zijn dochter wilde doden of de kans op de dood van zijn dochter bewust heeft aanvaard. Maar hij heeft wel op de koop toegenomen dat zijn dochter door het schudden zwaar letsel kon oplopen.

Net als de rechtbank vindt het hof een gevangenisstraf van twee jaar en zes maanden passend. Maar omdat het strafproces te lang heeft geduurd, gaan er drie maanden vanaf.

De advocaat-generaal bij het hof had vier jaar cel geƫist, waarvan een jaar voorwaardelijk.

Het ANP negeert daarbij volkomen deze relevante informatie:

De verdachte heet Rudolph H. en is ook veroordeeld voor jihadisme. Hij opereerde als jihadist onder de schuilnaam Abou Souhayb en werd door ondergetekende uit de kast geronseld als Rudolph H., bekeerling. Op de beruchte ISIS-demonstratie in Den Haag stond ik naast deze mijnheer en maakte deze foto (die ginger) van hem.

H. zat in de medezeggenschapsraad van de omstreden Islamitische Universiteit Rotterdam en is al eerder veroordeeld voor het doodschudden van zijn dochter. Met die veroordeling was iets raars aan de hand: uit het vonnis bleek dat H. al tijdens het vermoorden van de baby werd afgetapt. Waarom, als hij nog nooit veroordeeld was? Nog een saillant detail: H. is de zoon van een jeugd- en kinderrechter en voormalig Vice-president van de Rechtbank in Rotterdam Martin H.

Enfin, in hoger beroep is de straf dus nu bekrachtigd. U bent, niet dankzij het ANP, weer helemaal bij.

LOL-update:
Nee maar, het ANP vond het ook wat gortig om zo veel info weg te laten of er werd iemand wakker daar, er is inmiddels een alineaatje aan het bericht toegevoegd in ieder geval:

Wegens de latere jihad-acties van H. was de zitting vorige maand in de extra beveiligde rechtbank op Schiphol. H. – alias Abou Suhayb – is een bekeerling en zou fungeren als mediaman van een criminele organisatie in Den Haag die jongeren ertoe aanzette om in IS-gebied te gaan strijden.