TPOok!

 
Binnenland

Utrechtse ambtenaar Farid O. liet asielzoekers betalen voor zijn eigen taalschool

Hij wierf zijn klanten via zijn baan als ambtenaar

De gemeente Utrecht heeft in juli een ambtenaar van de afdeling Werk en Inkomen ontslagen wegens plichtsverzuim en belangenverstrengeling. De 40-jarige man was betrokken bij statushouders en heeft bij hen actief geworven voor de taalschool die hij had opgericht. Tegen hem is ook aangifte gedaan, bericht het AD.

Farid O. werkte sinds 2002 bij de gemeente. Hij was de laatste jaren actief als werkmatcher statushouders. O. richtte in 2016 met zijn vriend Samir E. de taalschool Taal Maximaal op. Deze nevenactiviteit meldde hij niet bij zijn leidinggevende, wat wel verplicht was.

De ambtenaar wierf vanuit zijn functie actief vluchtelingen die hij doorverwees naar zijn eigen taalschool. Zijn werkwijze kwam aan het licht na een aantal klachten. Ook was er kritiek op het functioneren van de school. Volgens betrokkenen was het de oprichters slechts te doen om het verdienen van zoveel mogelijk geld.

(ANP/TPO)

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.