TPOok!

 
Binnenland

Utrechtse salafistenmoskee AlFitrah ontruimd om huurschuld

Radicale moskee en verhuurder waren al lange tijd in juridische strijd verwikkeld

Tags: ,

De salafistische moskee AlFitrah moet op 5 oktober hun huurpand hebben verlaten, zo beschikte de rechter woensdagmiddag. De reden is een huurschuld. Imam Salam zegde aan verhuurder No Staples toe het pand te kopen, maar de afgesproken 1,7 miljoen euro kwam niet op tafel. Omdat er al veel geschillen waren over achterstallige huur besloot de rechter dat het nu welletjes is; de instelling staat op straat, meldt het AD.

Het is het zoveelste hoofdstuk in de soap rond de Utrechtse salafisten. De gemeenteraad is zeer bezorgd om de kwalijke invloed van de radicalen. En de familie Salam ligt onder vuur in een groot fraude- en witwasonderzoek dat nog gaande is. Ook houdt de AIVD de familie in de gaten, en al eerder bleek dat AlFitrah geld kreeg van een Koeweitse terreurgroep.

Ook landelijk deed de moskee en bijbehorende school stof opwaaien, zo riep onder meer vicepremier Lodewijk Asscher ouders op hun kinderen niet naar AlFitrah te sturen om ze niet te ‘vergiftigen met zieke denkbeelden.’

Lees hier het hele dossier over AlFitrah.

   
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.