TPOok!

 
Binnenland

Islam en Onderwijs: ‘Islamuni dicht’ – AlFitrah gekocht door salafisten- hoger beroep klassenfoto

Verzameltopic over islam en onderwijs, zomaar een donderdag in Nederland, 2017

We vegen al het islam-en-onderwijsnieuws van vandaag even voor u bij elkaar in één handig overzicht. Het onderwerp inzake scholing en een zekere eeuwenoude, exotische religie is namelijk volop in beeld in seculier Nederland anno 2017.

‘De Islamitische Universiteit Rotterdam moet dicht’

De omstreden school moet dicht nadat uit het rapport van Van Leyenhorst & Andreas: Dutch Suspects of Terrorist Activity bleek dat er jihadisten les hadden. Dit vindt Tanya Hoogwerf van Leefbaar Rotterdam. Het Rijk heeft de macht om de zelf benoemde ‘universiteit’ te sluiten. Overigens meldde GeenStijl al in 2014 dat de inmiddels veroordeelde jihadist Rudolph H. in de medezeggenschapsraad van de school zat.

Salafistenmoskee en school AlFitrah gekocht door omstreden imam

Gisteren oordeelde de rechter nog dat AlFitrah het pand moet ontruimen vanwege een huurschuld. Nu is als bij toverslag het vereiste bedrag op tafel gekomen om het pand voor de zeer radicale stichting te kopen.

School gaat in hoger beroep na slachtfeest-klassenfotodrama

De Haagse Maria Montessorischool gaat in beroep in de veelbesproken zaak over de “gemiste klassenfoto”. De rechter bepaalde in deze kwestie dat er 500 euro betaald moet worden aan de moeder van twee kinderen die het maken van schoolfoto’s hebben gemist. Ze waren afwezig vanwege het islamitische Offerfeest. De ouders eisten aanvankelijk 10.000 euro, dat vond de rechter te veel. De school heeft vervangende foto’s aangeboden.

De rechtbank oordeelde dat de school daarmee onderscheid maakte tussen leerlingen. Maar daarmee is stichting De Haagse Scholen, waaronder de school valt, het niet eens. Vandaar het hoger beroep.

   
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.