Buitenland

Automobilist (zwarte man) ramt voetgangers in Londen, automobilist aangehouden

07-10-2017 16:28

Bij het Natural History Museum in het centrum van Londen is zaterdag een automobilist op voetgangers ingereden. Daardoor zijn mensen licht gewond geraakt. Het incident wordt niet gezien als iets dat met terrorisme te maken zou hebben. Er is wel een man aangehouden, meldde de Londense politie die het incident als aanrijding kwalificeert.

De veiligheidsdiensten in Londen staan op scherp wegens recente zeer bloedige en gewelddadige terreurdaden in de stad, waarbij mensen zijn gedood of verwond door inrijdende voertuigen.

Anp

 

Update: Twitter zoekt koortsachtig naar een manier om de schuld van dit ongeluk in de schoenen van Trump te kunnen schuiven.

Update: VICE komt met een documentaire waarin wordt duidelijk gemaakt hoe de auto-industrie een machtige lobby vormt die maar blijft voorkomen dat de verkoop van automatische auto’s verboden wordt.

Update: mogelijk wordt er vanavond im Amsterdam geapplaudisseerd uit respect voor de slachtoffers in Londen.

Update: de hashtag #Prayforlondon is nog steeds niet trending.

Update: het is nog onbekend hoeveel BN’ers er al op dit nieuws hebben gereageerd en wie reeds zijn Twitter-avatar heeft veranderd in een Britse vlag.

Update: wij kennen iemand die in Londen is geweest. Het komt nu best wel dichtbij.

Update: mocht het inderdaad een ongeval blijken te zijn, kijk dan niet gek op als alle videobeelden opeens zijn verdwenen omdat alle tig camera’s met terugwerkende kracht in ‘pre-set modus’ stonden.

Update: Volgens The Guardian wordt deze zaak door de politie vooralsnog niet als terreur beschouwt.

Update: het is onbekend wanneer het debat over het verbieden van auto’s losbarst.

Update: zoals gebruikelijk benoemt ook TPO de huidskleur van verdachten. TPO benoemt graag ‘alle feiten’ en ‘heeft daar geen bedoeling bij’.

Update: de bestuurder van de auto is een zwarte man. Volkskrant en NOS zullen dat nu dus ook wel melden, want die benoemen graag ‘alle feiten’. Toch, Volkskrant/NOS?