TPOok!

 
Opinie

Amsterdamse blanke ouders weigeren kind op zwarte school te doen

Heel raar, linksstemmende bakfietstypes willen voor hun kinderen toch liever een zo wit mogelijke school

Nou dat verwachtte echt helemaal niemand iedereen: ouders in Amsterdam-Zuidwijken De Pijp en de Rivierenbuurt (hip, blank, bakfiets, beslist fatsoenlijk, ieder jaar naar de Parade, cappuccinoparttimebaanmoedertjes, you know the drill) weigeren om hun Splynter en Appel op een zwarte school te plaatsen. Na een tamelijk zieke actie in 2015 waarbij kindertjes van de Avonturijn en de Catharinaschool als levende huidskleurreclamezuiltjes werden ingezet, blijkt nu dat deze beschamende vertoning geen effect heeft gehad.

Wij bonusquoten AT5:

De confronterende actie van De Avonturijn (De Pijp) en St. Catharinaschool (Rivierenbuurt) zorgde ervoor dat er ouders langskwamen, maar uiteindelijk durfden die niet de stap te zetten om hun kinderen daadwerkelijk aan te melden. […] Ondertussen loopt het aantal leerlingen op de zwarte scholen wel terug en zijn er lokalen over, terwijl andere scholen in dezelfde buurt uit hun voegen barsten.

Duidelijk. Ouders. Willen. Het. Niet. Ook niet als het met multicultuur koketterende munttheetypes zijn die een Turkse supermarkt énig vinden maar Turkse klasgenootjes voor Stork en Prik dan weer…nét iets minder enig. Zeg maar het type hypocrisie waar proto-multicultureelhypocriet Femke Halsema nog altijd – en zeer terecht – op wordt afgerekend na haar zwarte school-U-turn. Je MOET voor sociaalculturele experimenten met kinderen zijn anders ben je een racist, alleen je eigen kinderen offer je er natuurlijk niet aan op.

Enfin.

Misschien dat twee halflege scholen die bij elkaar in de buurt staan, kunnen fuseren? En wellicht dat het idiote, cryptocommunistische schoolkeuzesysteem waar Amsterdamse ouders mee worden geterroriseerd eens kan worden afgeschaft? Dan hoeft die arme schooldirecteur zich niet meer in huidskleurhengelende bochten te wringen:

Ellen Scheermeijer, sinds begin dit jaar directeur van De Avonturijn, wil nu meer op de behoefte van hoogopgeleide, werkende witte ouders inspelen. ‘We willen een integraal kindcentrum worden, met opvang in de school. Voor de lessen, na de lessen, misschien zelfs met warm eten’

   
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.