TPOok!

 
Binnenland

Inwoners Zeewolde: ‘Michael P. op jonge leeftijd al gestoord, een sadist’

Michael P. werkte alweer vrij in groenvoorziening, werd onlangs in Zeewolde gesignaleerd

De uit Zeewolde afkomstige Michael P. (27) die er van wordt verdacht betrokken te zijn bij de verdwijning van Anne Faber uit Utrecht staat ook in Zeewolde bekend als psychopaat, zo blijkt uit een reportage van De Telegraaf. Verslaggevers tekenden uit de mond van Zeewoldenaren bijvoorbeeld op: “Het is een sadist. Hij terroriseerde de buurt.”

Anonieme Zeewoldenaren doen de ene na de andere huiveringwekkende uitspraak over Het Monster van Zeewolde:

 

“Die man is in staat tot hele rare dingen. Michael P. is een enge, gestoorde man. Hij maakte er een hobby van om fietsers die op de stoep reden, aan te rijden met de auto. Overvallen, rooftochten en inbraken, hij terroriseerde zijn omgeving. Hij zocht altijd de grenzen op. Om er vervolgens overheen te gaan.”

 

Toch leek Michael P. tijdens zijn verblijf in de forensische psychiatrische kliniek te Den Dolder haast wel vrij man te zijn, ondanks dat hij in hoger beroep was veroordeeld tot (slechts) elf jaar cel voor de gruwelijke verkrachting van twee minderjarige meisjes in Nijkerk en een reeks gewelddadige straatroven.

Vrije burger

P. werkte, zo goed als vrij burger, in de groenvoorziening van Den Dolder en omstreken en volgens diverse inwoners van Zeewolde werd hij daar ook al weer gesignaleerd, onder andere samen met zijn familie. De vrijheid die deze gewelddadige kinderverkrachter, serie-overvaller en als sadist bekendstaande geweldspleger genoot was kennelijk erg groot.

Op de dag dat Anne Faber vermist raakte werd P. in Spakenburg gezien in de auto van zijn moeder. Die dag was zij moeder, die in Spakenburg woont, jarig. Het is waarschijnlijk dat P. verlof heeft gekregen om de verjaardag van zijn moeder te vieren.

Een ex-gedetineerde, ook uit Zeewolde die goed bevriend was met Michael P., laat aan de Telegraaf (Blendle-link) onder andere weten:

 

“Michael heeft een enorm drugsprobleem. Hij is ook enorm verwend door zijn ouders. Hij reed de ene na de andere scooter in de prak maar zijn ouders betaalden alles. Tijdens de behandeling van de rechtszaak na die verkrachting van twee meisjes bleef hij volstrekt emotieloos.”

 

Angst voor represailles

Mensen die Michael P. van vroeger kennen willen alleen anoniem hun verhaal doen in de media, uit angst voor represailles. Volgens de anonieme bronnen was het ‘een druk kind dat ritalin slikte’ en zat hij in Harderwijk op een school voor kinderen met gedragsproblemen. Vooral tegen vrouwen en meisjes vertoonde hij raar gedrag. “Hij is ziek in zijn hoofd. Tegen vrouwen was hij oervervelend”, zo zegt een anonieme jeugdvriend.

 

Lees ook: Kliniek verdachte verdwijning Anne Faber is een ‘gevaarlijk drugshol’.

Lees ook: Voorzitter Hof die Michael P. veel lagere straf gaf voor gruwelijke verkrachtingen is nu hoge baas OM.

   
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.