TPOok!

 
Binnenland

Eis jihadbruid Laura Hansen: 35 maanden cel, 24 voorwaardelijk dus ze hoeft niet te zitten

Het niet-voorwaardelijke deel van de strafeis is gelijk aan voorarrest, dus ze kan meteen vrij komen

De officier van justitie heeft voor de rechtbank in Rotterdam 35 maanden cel geëist tegen jihadverdachte Laura H. Daarvan zijn 24 maanden voorwaardelijk zodat Hansen niet meer terug de cel in hoeft. Ze heeft al een jaar in voorarrest gezeten. Het OM beschuldigt haar van deelname aan de terroristische organisatie IS en voorbereidingen voor het plegen van terroristische misdrijven, samen met haar man Ibrahim.

Volgens de aanklagers is de 21-jarige H. “weloverwogen en bewust” naar IS-gebied gereisd en ook “in volle wetenschap”. Het OM wijst op meerdere getuigen die zeggen dat Hansen zelf het voortouw nam om naar het kalifaat te gaan. Hansen claimt dat ze is gedwongen door haar gewelddadige man, in de war was en dat ze niet wist wat in Irak en Syrië gebeurde en waar IS voor stond. De aanklagers geloven daar niets van.

Hansen vertrok in september 2015 naar IS-gebied in Irak, samen met haar man en twee kleine kinderen. Een klein jaar later, in juli 2016, kon ze uit het kalifaat wegkomen. Haar man bleef achter.

(ANP)

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.