TPOok!

 
Binnenland

Lichaam Anne Faber gevonden in Zeewolde

Gevonden op basis van informatie van verdachte Michael P.

Het lichaam van de 25-jarige Anne Faber is donderdag gevonden in de omgeving van het Nulderpad in Zeewolde in Flevoland. Dat maakte de politie donderdagavond bekend tijdens een persconferentie. Faber verdween vrijdag 29 september tijdens een fietstocht in de provincie Utrecht.

Het slechtste scenario is vandaag uitgekomen. Dat zei Hans Faber donderdag in reactie op de vondst van het lichaam van Anne Faber. Hans Faber is de woordvoerder van de familie. Volgens hem zijn er veel vragen bij de familie, zoals waarom P. ‘vrij rondliep’.

Update 18.43  – Justitie start onderzoek naar kliniek Altrecht

Minister van Veiligheid en Justitie Stef Blok (VVD) zegt donderdagavond een onderzoek te beginnen naar de Altrecht-kliniek in Den Dolder waar verdachte Michael P. verbleef. Blok heeft de Inspectie Veiligheid en Justitie en de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd gevraagd om het onderzoek te doen. Er zijn veel vragen gerezen over de bewegingsruimte van de verdachte en over de situatie in de kliniek waar hij verbleef.

Verdachte Michael P. gaf de politie woensdagavond informatie over de vindplaats van Faber.

De 27-jarige man die is aangehouden voor betrokkenheid bij de vermissing van Faber blijft vastzitten. De rechter-commissaris verlengde donderdag het voorarrest van P. met 14 dagen. Er zijn genoeg verdenkingen tegen P. om hem vast te houden.

De man werd maandag opgepakt. Hij verbleef in forensisch psychiatrische kliniek Altrecht Aventurijn in Den Dolder om zich voor te bereiden op geleidelijke terugkeer in de maatschappij. Hij zit onder meer vast voor de gewelddadige verkrachting van twee meisjes van zestien en zeventien in 2010.

De 25-jarige Anne Faber uit Utrecht werd vermist sinds een fietstocht op 29 september.

Lees ook

Schouwarts gearriveerd bij zoekplaats Anne Faber in Zeewolde

Minidocu: dit is kliniek Den Dolder waar verdachte verdwijning Anne Faber verblijft

Bonusquote: zo gevaarlijk is de opgepakte verdachte in zaak Anne Faber

Signalement opgepakte verdachte in zaak Anne Faber: blanke man

   

Steun direct Bas Paternotte

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.