TPOok!

 
avatar
   
Binnenland

Vindplaats Anne Faber niet toegankelijk voor publiek

'Struinverbod' afgekondigd

Tags:

De exacte plek waar het lichaam van Anne Faber donderdag is gevonden, is niet toegankelijk voor publiek. Mensen die die plek in het Horsterwold bij Zeewolde willen bezoeken, moeten op de paden blijven. Toezichthouders zorgen ervoor dat belangstellenden daar niet door de bossen gaan struinen, al was het maar ‘omdat dat niet kies en respectvol is’, laat een woordvoerster van Staatsbosbeheer vrijdag weten.

De politie gaf het dichtbeboste gebied aan het Nulderpad donderdagavond vrij nadat het lichaam van Faber was weggebracht. Bosbeheerder Staatsbosbeheer wil niet dat mensen in het weekeinde massaal op zoek gaan naar de exacte plekken waar donderdag is gegraven en gezocht. In het gebied geldt een struinverbod.

Staatsbosbeheer verwacht dit weekeinde veel belangstelling voor het Horsterwold. Langs het Nulderpad, dat naar de vindplaats leidt, zijn vrijdag al bloemen gelegd. “Dat is een prima plek voor mensen die iets voor Anne Faber willen achterlaten. We willen niet dat er her en der in het natuurgebied van alles achterblijft.”

In overleg met de gemeente Zeewolde is het zogenoemde Vlindermonument aan het Kluunpad in die plaats aangewezen als centrale herdenkingsplek voor Faber. Het Vlindermonument is een symbool ‘voor iedereen die ons ontvallen is’, aldus de gemeente. Het Kluunpad ligt vrij dicht bij het Horsterwold.

ANP

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.