TPOok!

 
avatar
   
Binnenland

Voormalig NCRV-kindervriend Frank Masmeijer krijgt 8 jaar cel voor drugssmokkel

Was verantwoordelijk voor grote partij coke in Antwerpse haven

Frank Masmeijer (56) is vrijdag door de rechtbank in Antwerpen veroordeeld tot acht jaar cel voor het smokkelen van 476 kilo cocaïne verstopt in een lading bananen uit Zuid-Amerika die werd gelost in de haven van Antwerpen. De Officier van Justitie had eerder zeven jaar cel geëist.

Masmeijer begon als semi-profvoetballer bij Go Ahead Eagles. In de jaren ’80 en ’90 vorige eeuw was Masmeijer een gezaghebbend BN’er en dito televisie-icoon, in dienst van de christelijke ledenomroep NCRV.

Hij presenteerde programma’s als Dinges en de avondvullende spektakelshow De Holidayshow. In die tijd keken mensen nog televisie, er was nog geen internet, en trok zo’n show gerust vijf miljoen kijkers. De NPO had in die tijd dan ook, samen met de overwegend linkse couranten- en tijdschriftenmedia, het mediamonopolie, dus veel burgers wisten niet beter. Pas in 1989 werd met de komst van het commerciële RTL (Veronique) het media- en waarheidsmonopolie in Nederland doorbroken.

In 1994 werd Masmeijer door de NCRV als oud vuil aan de straat gezet omdat helemaal niemand nog naar grote, kostbare, avondvullende spektakelshows wilde kijken en Masmeijer sowieso niet meer bij de nieuwe koers van NCRV paste.

De televisiecarriere van Masmeijer eindige bij het doodgeboren John de Mol-kindje Sport 7 waarvoor hij het voetbalprogramma Aanvalluh!! zou gaan presenteren. Na enkele afleveringen werd de stekker uit Sport 7 getrokken wegens een totaalgebrek aan kijkers.

Masmeijer vertrok naar Antwerpen waar hij, onder andere, horeca-ondernemer werd.

   

Steun direct Bert Brussen

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.