Doneer aan TPO
 

Schrijfster doet aangifte van verkrachting tegen islamitische ‘bruggenbouwer’ Tariq Ramandan

Ramadan werkte als adviseur voor gemeente Rotterdam, verkrachting vond plaats in 2012

Door: Redactie, 17:11, 21 oktober 2017

Tegen de vroegere adviseur van de gemeente Rotterdam Tariq Ramadan is aangifte gedaan wegens seksueel geweld. De Franse schrijfster en activiste Henda Ayari schrijft op Facebook dat Ramadan haar in 2012 in een hotelkamer heeft verkracht.

De 55-jarige Ramadan werkte eerder bij de gemeente als ‘bruggenbouwer tussen moslims en niet-moslims’. Hij werd in 2009 ontslagen vanwege uitspraken over homoseksuelen en omdat hij voor een pro-Iraanse tv-zender ging werken, meldt RTV Rijnmond zaterdag.

Ramadan was ook gastdocent aan de Rotterdamse Erasmus Universiteit. De islamoloog heeft nog niet gereageerd op de beschuldiging van de schrijfster. De veertigjarige vrouw publiceerde vorig jaar een boek over seksueel geweld. Daarin kwam ook haar verkrachting aan bod, maar verzweeg ze de naam van de dader. Nu noemt ze alsnog de naam van Ramadan.

Anp


Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken:
(Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Om administratieve redenen moet je donatie minimaal 5 Euro zijn. Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]. Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
 
Toon / Verberg Reacties