Binnenland

Amsterdamse gemeenteraad verbijsterd over vrij rondlopen gevaarlijke gek Philip O.

26-10-2017 17:43

De politieke partijen in de Amsterdamse gemeenteraad zijn verbijsterd dat ‘metromoordenaar’ Philip O. gewoon vrij rond liep tijdens een onbegeleid verlof, ook al had hij zes weken daarvoor nog een verpleegster mishandeld op zijn psychiatrische afdeling. Bovendien was hij net vrij na een celstraf van twee jaar voor een overval, terwijl hij psychisch onderzoek in het Pieter Baan Centrum altijd heeft geweigerd.

Tijdens zijn onbegeleid verlof in juli van dit jaar slachtte Philip O. voor de lol een willekeurig uitgekozen metropassagier af met een mes.

De Amsterdamse VVD laat aan AT5 weten dat dit “vooral landelijk moet worden aangepakt” maar “toch zou je in Amsterdam kunnen kijken wat je mogelijkerwijs kunt doen. Want het is natuurlijk heel erg dat een gevaarlijke overvaller op deze manier vrij rondloopt in Amsterdam.”

Het CDA reageert ook geschokt op het nieuws: “Ik vind het niet kunnen dat mensen beloond worden als ze niet meewerken. Dit soort mensen zouden juist een zwaardere straf moeten krijgen voor het weigeren van het onderzoek”, aldus CDA-raadslid Diederik Boomsma.