TPOok!

 
avatar
   
Buitenland

Kevin Spacey opnieuw beschuldigd van aanranding #Metoo

Zou stelselmatig jonge mannelijke acteurs hebben lastiggevallen

Kevin Spacey heeft mogelijk nog veel meer mensen seksueel belaagd. Tussen 2004 en 2015, toen de acteur actief was als artistiek directeur van het Old Vic Theatre in Londen, zou hij stelselmatig jonge mannelijke acteurs hebben lastiggevallen. Dat beweert de Mexicaanse acteur Roberto Cavazos, die naar eigen zeggen zelf een van de slachtoffers was.

Cavazos zegt in berichten op sociale media dat Spacey altijd op zoek was naar mannen onder de 30 jaar. Volgens de Mexicaan was hij lang niet het enige slachtoffer. Hij hoopt dat in de komende weken meer mensen ‘de moed zullen vinden’ om hun verhaal naar buiten te brengen.

“Het zal mij niets verbazen als het er net zo veel zijn als bij Weinstein”, schrijft Cavazos refererend naar de seksrel rond producent Harvey Weinstein. In de afgelopen weken beschuldigden tientallen vrouwen hem van seksuele intimidatie. “Er zijn er veel meer met een Kevin Spacey-verhaal”, aldus de Mexicaan.

Spacey kwam vorige week in opspraak toen acteur Anthony Rapp hem beschuldigde van het maken van seksuele avances in 1986, toen hij 14 was en Spacey 26. De Hollywood-ster verklaarde dat hij het incident niet meer kon herinneren maar bood wel zijn excuses aan. Spacey pakte het moment direct aan om uit de kast te komen.

Dinsdag werd bekend dat Netflix de productie van seizoen 6 van hitserie House of Cards, waarin Spacey de manipulatieve politicus Frank Underwood speelt, heeft opgeschort. De zender en producent MRC willen de affaire rond hun hoofdrolspeler evalueren.

Lees ook

Kevin Spacey komt uit de kast na aantijging van aanranding

ANP

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.