TPOok!

 
Buitenland

Doodsbedreigingen voor Charlie Hebdo vanwege deze cover met Tariq Ramadan

Redactie doet aangifte

Nieuwe doodsbedreigingen aan het adres van het Franse satirische tijdschrift Charlie Hebdo. Reden: de cover met de islamoloog Tariq Ramadan. De islamoloog wordt beschuldigd van het misbruiken van vier minderjarige meisjes en twee andere verkrachtingen. De redactie heeft aangifte gedaan, meldt France24. In januari 2015 pleegden islamitische terroristen een aanslag op de redactie van het tijdschrift waarbij 12 medewerkers om het leven kwamen. Het bleek het startschot voor een reeks van aanslagen in de Vijfde Republiek die inmiddels 240 doden heeft geëist. De tekening verwijst naar de ‘vijf zuilen van de islam‘, de erectie van Ramadan is vanaf nu de zesde.

De cover in kwestie

Ramadan is één van Europa’s meest invloedrijke moslims, hij was in 2009 integratie-adviseur van de gemeente Rotterdam en gastdocent aan de Erasmus Universiteit. In Rotterdam moest hij vertrekken omdat hij ook werkte voor een nieuwszender in Londen die door de Iraanse overheid werd gesteund.

   

Steun direct Bas Paternotte

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.