TPOok!

 
Buitenland

Tsunami van bedreigingen overspoelt Henda Ayari na #metoo-aangifte tegen Tariq Ramadan

Doodsbedreigingen, dreigen met verkrachting, beschuldigen van zionistisch complot

#metoo-slachtoffer Henda Ayari, die onlangs aangifte van verkrachting deed tegen de islamitische bruggenbouwer Tariq Ramadan wordt sinds die aangifte aan de lopende band met de dood bedreigd. Ze zegt nu aangifte te gaan doen tegen de doodsbedreigers, meldt Elsevier.

Behalve doodsbedreigingen ontvangt Ayari ook oproepen tot verkrachting, wensen tot verkrachting, en natuurlijk de beschuldiging dat zij deel uitmaakt van een ‘zionistisch complot’ tegen moslims in het algemeen en de verbindende islamitische bruggenbouwer, ex- integratie-adviseur van Rotterdam en tevens oud-gastdocent van de Erasmus Universiteit Rotterdam Tariq Ramadan in het bijzonder.

Volgens Ayari heeft Ramadan haar ooit in een hotelkamer als een wild beest verkracht. Inmiddels hebben meerdere vrouwen aangifte van misbruik of verkrachting gedaan tegen de bruggenbouwer.

De universiteit van Oxford, waar Ramadan momenteel werkzaam is, heeft de bruggenbouwer inmiddels op non-actief gezet. Overigens is het volgens collega’s van Ramadan in Oxford “een poging van Europeanen om samen te spannen tegen een prominente moslim-intellectueel.”

   
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.