TPOok!

 
Binnenland

Agenten die Mitch Henriquez arresteerden: We hebben geen onnodig geweld gebruikt

Uitspraak staat haaks op intern onderzoek

De twee agenten die worden vervolgd voor de dood van Mitch Henriquez vinden dat ze geen onnodig geweld hebben gebruikt. Dat blijkt uit gespreksverslagen van de verhoren waar RTL Nieuws uit citeert.

Uit de verslagen van de verhoren door de Rijksrecherche blijkt volgens RTL dat de agenten zichzelf onschuldig vinden. “Wat ik heb gedaan is hetgeen waar ik achter sta en ik heb naar eer en geweten gehandeld. Ik heb geen onnodig geweld gebruikt”, zei de agent die de nekklem heeft toegepast. De andere agent had de leiding tijdens de arrestatie. Hij zei: “Als je ziet wat voor weerstand de man bood, is dit echt een geval waarbij proportioneel geweld is toegepast. Ik heb geen andere middelen gezien om tegen hem in te zetten om mijn doel te bereiken”

De verklaringen staan haaks op de uitkomsten van een intern onderzoek van de politieleiding. Henriquez werd juni 2015 opgepakt in het Haagse Zuiderpark. De Arubaan verzette zich hevig en agenten gebruikten vervolgens de omstreden nekklem. Henriquez overleed de volgende dag in het ziekenhuis.

Lees ook

RTL Nieuws – Agenten noemen dood Mitch Henriquez ‘vreselijk’, maar vinden dat ze niets fout deden

   

Steun direct Bas Paternotte

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.