Buitenland

Bonusquote – Brusselse agenten over Marokkanenrellen: ‘We mochten niets doen’

13-11-2017 14:44

 

“Er was simpelweg niet genoeg volk voorzien om te kunnen ingrijpen. Wat ze boven onze hoofden ook mogen zeggen: er waren sowieso niet genoeg manschappen voorzien voor een eventuele kwalificatie van Marokko, laat dat duidelijk zijn.

Weet dat het voor ons op dàt moment al héél duidelijk was dat onze politiemensen werden bekogeld! Hier zijn ze gewoon op snelheid genomen.

Op de Lemonnierlaan stelden we vast dat er werd geplunderd. Dat handelszaken werden bestolen. Voor de ogen van een peloton. Er mocht niet ingegrepen worden, omdat de situatie dan wel eens zou kunnen escaleren. En dat is zeker niet de eerste keer! Da’s toch om zot van te worden!

Ook de collega’s van de brandweer konden hun werk niet doen. Zij probeerden een brandende wagen te blussen, werden plots bekogeld door jongeren en moesten zich terugtrekken.”

 

Nadat Marokko zich had gekwalificeerd voor het WK-voetbal werd in veel Europese steden spontaan ‘feest’ gevierd door in meerderheid Marokkaanse jongeren: auto’s werden gesloopt, wegmeubilair ging er aan, politie en hulpverleners werden bekogeld met vuurwerk, iedereen klaagde over geluidsoverlast. Dit gebeurde in Amsterdam gelukkig in mindere mate, de politie mocht sowieso niets doen, maar ook in Brussel waar het veel meer uit de hand liep. En ook in Brussel hadden de agenten een belangrijk bevel gekregen: niet optreden, alles om escalatie te voorkomen.

Citaten via de Vlaamse VRT alwaar veel meer interessante artikelen over de Brusselse politie die niets mocht doen, Marokkaanse jongeren die ongestraft alles mochten doen en liegende danwel wegkijkende politici, die natuurlijk niet willen worden beschuldigd van ‘racisme’.

Goed moment om onderstaande poll nog even te herhalen: wie hebben de macht op straat?

 

[polldaddy poll=9873076]