TPOok!

 
avatar
   
Binnenland

Tariq Ramadan dient klacht in tegen vrouw die hem van seksueel misbruik beschuldigt

'Leugenachtige aantijgingen'

De Zwitserse islamoloog Tariq Ramadan gaat een klacht indienen tegen de Belgische vrouw die hem vorige maand van aanranding beschuldigde. “Het gaat om leugenachtige aantijgingen die hij ten stelligste ontkent en die alleen tot doel hebben om hem te bezoedelen en hem schade te berokkenen”, zegt Ramadans Belgische advocaat.

De vrouw had op 31 oktober aan de Franstalige zender RTBF anoniem getuigd dat ze het slachtoffer was van seksueel geweld en bedreigingen door Tariq Ramadan. De internationaal bekende theoloog heeft daarop nu gereageerd door in België een klacht in te dienen wegens ‘laster, smaad en lasterlijke aantijging’, zo meldt zijn advocaat.

Ramadan is in de nasleep van de Weinstein-onthullingen verschillende keren in opspraak gekomen door beschuldigingen van seksueel overschrijdend gedrag. Hij ontkende steeds met klem daar iets mee te maken te hebben.

Tariq Ramadan stond in Rotterdam bekend als islamitische ‘bruggenbouwer’.

Anp/TPO

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.