Buitenland

Video: Rellen in Brussel na opname videoclip rapper

15-11-2017 17:01

Brussel was woensdagmiddag opnieuw het decor van rellen. In het centrum werden ramen ingegooid, auto’s beschadigd en andere vernielingen aangericht. Op beelden die via sociale media zijn verspreid is te zien dat een menigte jongeren stenen en andere voorwerpen naar politievoertuigen gooiden. De rellen ontstonden toen agenten ingrepen bij een zogenoemde flashmob op het Muntplein. De politie trok zich in eerste instantie terug, maar toen er een waterkanon werd aangerukt werd het al snel rustiger.

 

Ene Vargasss92, die veel volgers heeft op Instagram en Snapchat, zou hebben opgeroepen om samen te komen op het plein, schrijft de lokale nieuwssite Bruzz. De Fransman had wel gevraagd het rustig te houden. Zijn komst zorgde eerder in andere steden al voor veel aanloop.

Zaterdag was het al raak nadat het Marokko zich had geplaatst voor het WK voetbal. Ook toen werden vernielingen aangericht. De politie gaat vooralsnog niet uit van een verband.

“Opnieuw ontoelaatbaar en onbegrijpelijk geweld in centrum Brussel”, reageerde minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon. “Onze diensten doen al het nodige om de situatie onder controle te krijgen. De federale politie stuurt versterking.”