TPOok!

 
avatar
   
Binnenland

The Netherlands is facing a serious car arson problem: more than 8000 car fires in 18 months time

In the Dutch province of Utrecht 60 percent of cars have likely been intentionally lit

Tags:

The Netherlands is facing a serious car arson problem. Throughout 2016 and the first half of 2017 there have been more than eight thousand car fires, in more than forty percent of which the police holds a suspicion of intent. Based on an estimate of 40 percent deliberate acts of arson, these incidents amount to 3200 burned vehicles in one and a half years time. This is evidenced by figures obtained by ThePostOnline through a freedom of information request (WOB) in all of the 25 security regions in the Netherlands, as well as the Dutch National Police.

Nationally 5484 of car fires were registered in 2016, and 2623 in the first half of 2017. In the Dutch province of Utrecht 60 percent of cars have likely been intentionally lit. In the first half of 2017, the province of Noord-Brabant tops the charts with 56 percent of suspected malicious acts of arson. Costs for firefighters and insurers in one and a half years time amount to more than 83 million euro.

In the provinces of Noord-Holland, Zeeland and Utrecht, more than half of all car fires in 2017 are suspected to have been deliberate.

Friesland is the Dutch province with the least amount of cars intentionally set ablaze with only 170 cases in 2016, 15 percent of which were suspected cases of arson. A year later, this number in Friesland almost doubled to 28.

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.