TPOok!

 
avatar
   
Binnenland

OM heeft ‘per ongeluk’ minder scherpe beelden fatale arrestatie Mitch Henriquez in strafdossier gedaan

Nog een mazzel dat er geen water bij de fixeer is gekomen

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft “per abuis” beelden van minder goede kwaliteit dan beschikbaar waren van de fatale arrestatie van Mitch Henriquez, in het strafdossier gedaan. Er was wel een betere kwaliteit beschikbaar, maar die is intern niet beschikbaar gesteld aan de samensteller van de compilatie.

Daardoor zat er van twee filmpjes een minder scherpe compilatie in het dossier, aldus het OM vrijdag. “In het geval van het derde filmpje beschikte het OM niet over de scherpere versie. Het OM betreurt deze gang van zaken”, aldus het OM vrijdag in een verklaring.

Advocaat Richard Korver kwam begin deze week tijdens de rechtszaak in de extra beveiligde zaal op Schiphol met drie filmpjes die beduidend beter van kwaliteit zijn dan die van justitie. Ook de rechtbank vroeg zich af hoe dat kon. Op verzoek van het OM heeft de Rijksrecherche dat vervolgens uitgezocht.

“Inmiddels is duidelijk dat van twee van de drie filmpjes de oorspronkelijke, scherpere beelden al in een vroeg stadium van het onderzoek in het bezit waren van de Rijksrecherche. Per abuis zijn die intern niet ter beschikking gesteld aan de samensteller van de compilatie. Daardoor zijn beelden van mindere kwaliteit gebruikt en in het strafdossier terechtgekomen”, aldus het OM in een verklaring. Rechters baseren zich op het aangeleverde dossier.

Van het derde filmpje heeft justitie nooit de scherpere beelden gehad. Hierop is de arrestatie van Henriquez door vijf agenten van dichtbij te zien. “Het filmpje is destijds ingestuurd per e-mail, echter de Rijksrecherche heeft de identiteit van de persoon achter dit e-mail adres niet vast kunnen stellen.”

Mitch Henriquez overleed ruim twee jaar geleden nadat hij was gearresteerd op een Haags muziekfestival. Twee van de vijf agenten die betrokken waren bij zijn arrestatie staan voor de rechter. Maandag krijgen zij de strafeis te horen, volgende maand is de uitspraak.

Anp

   

Steun direct Bert Brussen

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.