TPOok!

 
avatar
   
Buitenland

Weinstein liet 91 ‘risicopersonen’ schaduwen

Filmproducent had 'hitlist' met namen van 43 mannen en 48 vrouwen

De omstreden filmproducent Harvey Weinstein heeft een lijst aangelegd met 91 namen van prominente figuren uit de showbizzwereld die wel eens uit de school zouden kunnen klappen over zijn misbruikpraktijken. Hij huurde een team van experts in om de ‘risicopersonen’ van zijn lijstje te schaduwen en kosten wat kost te voorkomen dat zij met hun verhalen naar buiten zouden treden. De Britse krant The Guardian claimt de geheime lijst in handen te hebben.

Weinstein’s team moest erachter komen of de actrices, agenten, producers, financiers, medewerkers en journalisten die hij als risico bestempelde, van plan waren de verhalen over seksueel misbruik publiekelijk te maken en moest ervoor zorgen dat dat niet zou gebeuren.

De lijst stamt van begin dit jaar en bevat namen van 43 mannen en 48 vrouwen. Onder hen zijn actrices Rose McGowan en Laura Madden die een van de eersten waren die vorige maand naar buiten traden met beschuldigingen aan het adres van Weinstein.

(ANP)

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.