TPOok!

 
avatar
   
Binnenland

Sinterklaashuis gesaboteerd, actievoerders hoopten dan ‘pieten zo geen tijd hadden voor schmink’

Sloten in Dordts Sinterklaashuis dichtgespoten met vloeibaar metaal

Actievoerders hebben het Sinterklaashuis in Dordrecht gesaboteerd. De sloten zijn dichtgespoten met vloeibaar metaal, waardoor het pand woensdagmorgen niet toegankelijk was. Ook werden stickers met de tekst ‘Zwarte Piet is racisme’ op het pand geplakt, meldt het AD vandaag.

Vooralsnog is onduidelijk wie of wat achter de actie zit. In een anonieme mail aan de redactie van het AD laten de mensen achter de actie weten dat ze hoopten dat door tijdgebrek geen tijd zou zijn om de Pieten zwart te schminken.

“Wij hopen dat ook Dordrecht net als vele andere steden zal overwegen de stereotyperende eigenschappen van piet aan te passen”, schrijven de actievoerders. Volgens Erik Zindel van de VVV is het voor het eerst dat het Sinterklaashuis met dit sentiment te maken krijgt. Hij zegt zeker aangifte te gaan doen.

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.