TPOok!

 
Binnenland

Sylvana Simons doet aangifte tegen pro-Pieten die haar thuis opzochten

Betreft actiegroep die vandaag ook een school in Zuilen binnenviel

Vier pro-Piet-activisten zijn vorige week naar het huis van Sylvana Simons gegaan om daar verhaal te halen. Dat schrijft NH Nieuws op basis van verklaringen van Simons. “Ze kwamen mij wel even ‘uitleggen’ dat ik ‘normaal’ moet doen”, aldus Simons. De activisten troffen Simons niet thuis, maar hebben later wel een video van hun actie online gezet.

Op haar Facebookpagina noemt Simons de zwart geschminkte actievoerders “te laf om hun ware gezicht te tonen”. “Vol trots filmden ze hun intimidatie en plaatsten deze online, inclusief mijn huisadres. Dat zij hiermee mij, mijn dierbaren en mijn buren in gevaar brengen, deert hen niet”, schrijft Simons verder.

Aangifte

Volgens Simons zijn de veiligheidsmaatregelen rondom haar en mensen om haar heen opnieuw aangescherpt. Ze heeft daarnaast laten weten aangifte gedaan te hebben tegen de groep.

Uit berichtgeving van de actiegroep zelf blijkt dat het om dezelfde groep gaat die vandaag bij een basisschool in het Utrechtse Zuilen binnenviel. Waarom de actievoerders De Cirkel uitkozen, weet de schooldirecteur niet. De school viert het Sinterklaasfeest sinds 2015 zonder Zwarte Piet.

Leerkrachten hebben de actievoerders de school weer uitgezet. Een aantal demonstranten reageerde op het verzoek te vertrekken met vervelende opmerkingen, zegt de directeur, “Ze zeiden dingen als: ‘Ga terug naar je eigen land’ tegen leerkrachten.”

Pieten van de actiegroep liepen eerder deze maand ook mee in de optocht in Utrecht. Naar eigen zeggen door ‘gewoon aansluiten’ bij de officiële optocht van de Sinterklaasintocht.

   

Steun direct Gyurka Jansen

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.