TPOok!

 
avatar
   
Binnenland

Asielverzoeken LHBTI’ers, bekeerde christenen moeten beter worden beoordeeld

Te vaak worden asielzoekers niet geloofd

Tags:

Asielverzoeken van LHBTI’ers en bekeerde christenen moeten zorgvuldiger worden beoordeeld. Daarvoor is een verbetering van de werkinstructie nodig waarmee ambtenaren van de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) nu beoordelen of de asielaanvragen geloofwaardig zijn.

De coalitiepartijen VVD, CDA, ChristenUnie en D66 dienen een motie van die strekking in tijdens het Kamerdebat over de begroting van Justitie en Veiligheid. In de huidige afweging van de IND is het vooral belangrijk of de asielaanvrager geloofwaardig kan vertellen over zijn ‘proces van bewustwording’.

“Wij horen over deze gang van zaken terug dat asielzoekers zeggen dat ze niet worden geloofd”, zegt D66-Kamerlid Maarten Groothuizen. De coalitiepartijen willen dat de IND-ambtenaren beter worden geïnstrueerd om te voorkomen dat zij met stereotypen werken.

Anp

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.