Doneer aan TPO
 

Terreurrapper Marouane Boulahyani uit Arnhem gedood in Syrië

Wilde naar eigen zeggen het Syrische volk helpen

Door: Bas Paternotte, 13:50, 02 december 2017

De Nederlandse jihadist Marouane Boulahyani is om het leven gekomen in Syrië. Dat hebben bronnen in Syrië laten weten aan de advocaat, de familie en vrienden van de Arnhemmer, die bekend stond als de jihadrappper, meldt RTL Nieuws. Advocaat Barbara Klunder heeft de berichten over de dood van Marouane Boulahyani ontvangen, maar zij heeft geen officiële bevestiging.

Boulahyani vertrok in 2013 met plaatsgenoot en mederapper Robbin van D. naar Syrië. Toen die laatste terugkeerde naar Nederland, besloot B. te blijven. Naar eigen zeggen wilde hij het Syrische volk helpen. Hij nam al snel deel aan de gewapende strijd. 8 september had hij voor het laatst contact met zijn familie en vrienden. De dag erna ging hij naar het front bij Deir ez-Zor om te vechten tegen de troepen van de Syrische president Bashar al-Assad, aldus RTL Nieuws.

Het Openbaar Ministerie verdenkt Boulahyani van deelname aan een terroristische organisatie en van de voorbereiding van terroristische misdrijven.

Lees ook

TPO – Marouane Boulahyani komt terug uit Syrië om u te onthoofden, rapt hij in een nieuwe video


 

Steun direct Bas Paternotte

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken:
(Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Om administratieve redenen moet je donatie minimaal 5 Euro zijn. Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]. Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
 
 
Toon / Verberg Reacties