Doneer aan TPO
 

Islamgeleerde (74) verkracht en mishandelt kinderen, krijgt geen straf in rechtsstaat Nederland

Islamgeleerde is dement

Door: , 14:54, 05 december 2017

Islamgeleerde is dement

Een 74-jarige verdachte van verkrachting, een islamgeleerde, die lijdt aan een progressieve vorm van dementie wordt naar alle waarschijnlijkheid niet verder vervolgd. De rechtbank Zeeland-West-Brabant schorste de vervolging omdat de man in zijn huidige situatie niet in staat is het onderzoek en de strafzaak waarbij hij betrokken is, te begrijpen. Gelet op de aard van de ziekte zal dit naar verwachting de einduitspraak zijn, laat de rechtbank weten.

De man wordt verdacht van onder meer verkrachting van zijn stiefdochter. De wet schrijft echter dwingend voor dat een persoon die vanwege ziekte of stoornis niet is staat is te begrijpen wat er in zijn strafzaak gebeurt, niet mag worden vervolgd. De rechtbank stemde daarom in met het verzoek van de officier van justitie en de verdediging van de verdachte om de vervolging te schorsen.

De man blijft in voorlopige hechtenis. De rechter beslist later over opname in een inrichting vanwege de veiligheid en gezondheid van betrokkene en anderen.

Anp/Tpo

Tags:
 
 

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken:
(Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Om administratieve redenen moet je donatie minimaal 5 Euro zijn. Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]. Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie

Advertentie

 
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
 
 
 
 
 

 

(Be)Spaarvarken

Vergelijk en steun direct TPO! Voor iedere aankoop krijgt TPO een vergoeding.

 

  True managed webspace