‘Anti-Israël demonstraties kleurrijke potpourri van alles wat Berlijnse politici allang tolereren’

11-12-2017 14:01

Vrijdag verzamelden zich in Berlijn op het plein voor de Amerikaanse ambassade, dat zich naast de Brandenburger Tor bevindt, zo’n 2.000 mensen. Er werd met Turkse, Palestijnse en Syrische vlaggen gezwaaid, er was ook een enkele Hamas en Fatah-partij vlag te zien. Aanleiding was de sinds 1995 uitgestelde implementatie van de ‘Jerusalem Embassy Act’ door Donald Trump.

Grootste Joodse gemeenschap van Duitsland

De menigte scandeerde “Allahu Akbar” en “Allah houdt van zijn martelaren”. Er werden Amerikaanse en Israëlische vlaggen verbrand, vergezeld door hysterische “Dood aan Israël” en “Israël-kindermoordenaar” kreten.

Een pijnlijke, dieptrieste aanblik, zo’n 50 meter vanaf de plek waar in 2005 een enorm monument  werd opgericht ter gedachtenis aan alle Holocaust slachtoffers. De 2711 betonblokken symboliseren voor veel Duitsers en de rest van de wereld: ‘nooit meer’. Berlijn kent bovendien de grootste Joodse gemeenschap van Duitsland (naar schatting 16.000 mensen). Vooral veel jonge Israëliërs trokken de afgelopen jaren naar de hoofdstad vanwege de goede leefomstandigheden.

‘Geen bijzondere incidenten’

De Berlijnse politie – momenteel verwikkeld in een interne crisis over Arabische clans die het korps zouden infiltreren – reageerde nadien: ‘er zijn geen bijzondere incidenten geweest’, twaalf strafbare feiten uitgezonderd. ‘Daarnaar volgt nog onderzoek’. Volgens een opinieartikel in de Junge Freiheit, deed de demonstratie denken aan de Al-Quds marsen van afgelopen juni in Berlijn. De auteur schrijft:

“Eigenlijk waren de huidige gebeurtenissen gewoon een kleurrijke potpourri van alles wat de Berlijnse politici niet alleen al lang tolereren – bijvoorbeeld ter gelegenheid van de antisemitische Al-Quds-marsen – maar regelrecht promoten.”

Landkaarten van het Midden-Oosten waarop Israël niet bestaat

Bekend is dat de stad al jaren, onder toeziend oog van SPD-burgemeester Michael Müller, nauw samenwerkt met islamitische organisaties. ‘Clubs die hun gebouwen versieren met landkaarten van het Midden-Oosten waarop Israël niet bestaat’. Dit bracht AfD-raadslid uit de wijk Neukölln, Anne Zielisch, onlangs aan het licht. Zij heeft haar handen vol aan ‘oriëntaalse’ speeltuinen in haar buurt, met halve manen op speelhuisjes. En ze is tegen het ‘integratiecomité’ dat debatteert over de mogelijkheden om een ​​sharia-wet in te voeren.

In de Berlijnse gemeentepolitiek is de AfD momenteel de enige partij die zich verzet tegen een gerichte publieke financiering van o.a. de vereniging van de ‘Jung Muslimisch Aktiv‘ (JUMA). De jongerenorganisatie die mede werd opgericht door de SPD, staat bekend als ‘islam-identitär’.

Loze woorden

In die verenigingskringen wordt op Facebook-pagina’s geschreven over Israëlische “bloedbaden” en de boycot van Israëlische producten. Zo is er ook de werkgroep ‘Arbeitskreis Muslime in der SPD’ (AKMS) die weer persoonlijke banden heeft met de vereniging ‘Duitse jeugd voor Palestina‘. Deze vereniging is gelieerd aan Hamas en behoort ook tot de kring van organisatoren van de huidige anti-Israël demonstraties in Duitsland.

De politieke wil om Angela Merkels geuite verdediging met betrekking tot Israel daadwerkelijk te verdedigen, is met de beelden van aflopen weekeind op het netvlies volstrekt ongeloofwaardig geworden. Hoewel burgemeester Michael Müller op zondag, onder druk van de American Jewish Committee (AJC), de “anti-semitische incidenten” heeft veroordeeld, kun je dat niet meer dan loze woorden noemen. Het is daarnaast schandalig te noemen dat het op klaarlichte dag oproepen tot moord op Joden weer ‘mag’. Omdat het Trump zijn schuld zou zijn.