TPOok!

 
avatar
   
Binnenland

Moordzaak Koen Everink: ‘OM lijdt aan tunnelvisie’

Net als in zaak Lucia de Berk, twee van Putten, Schiedamse Parkmoord, etc. etc. etc. etc. etc.

Tags:

Het Openbaar Ministerie lijdt aan tunnelvisie in het onderzoek naar de dood van zakenman Koen Everink. Verdachte Mark de J., tegen wie maandag achttien jaar cel is geëist voor de moord op Everink, moet daarom worden vrijgesproken. Dat bepleit de advocaat van De J., Bob Kaarls, dinsdag in de rechtbank in Utrecht.

Zakenman Everink werd begin maart vorig jaar dood gevonden in zijn villa in Bilthoven. Hij was door meerdere messteken om het leven gekomen. Volgens Kaarls is het onderzoek naar de gewelddadige dood zeer eenzijdig verlopen en enkel gericht op zijn cliënt. “Het OM was selectief blind.”

De voormalig tenniscoach van Robin Haase heeft altijd met kracht ontkend zijn vriend en gokmaatje te hebben gedood. Hij was die avond bij Everink thuis. Toen hij was vertrokken, is hij naar eigen zeggen ontvoerd door een groep mannen. Een aantal van hen zou de zakenman vervolgens hebben vermoord. Volgens De J. was hij de maanden ervoor al meerdere keren lastiggevallen door mannen die naar Everink vroegen en hem en zijn familie bedreigden.

Het OM gelooft niets van het scenario van De J. De 30-jarige tenniscoach had een flinke gokschuld bij Everink, hij was de laatste die de zakenman heeft gezien en hij heeft meerdere keren gelogen en zijn verklaringen aangepast. Volgens het OM was De J. al maanden bezig met plannen om de zakenman te doden en daarom vindt het OM dat voorbedachten rade en dus de juridisch zwaardere aanklacht moord is bewezen.

De rechtbank doet 23 januari uitspraak.

Anp

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.