Binnenland

Ton Derksen: ‘Weer gerechtelijke dwaling Puttense moordzaak’

12-12-2017 09:42

De veroordeling van verdachte Ron P. in de Puttense moordzaak uit 1994 is wederom een gerechtelijke dwaling. Dat stelt gepensioneerd hoogleraar filosofie Ton Derksen in het boek Dubbel gedwaald dat deze dinsdag verschijnt, meldt NRC.

Bij de eerdere veroordeling van twee andere verdachten voor verkrachting van en moord op Christel Ambrosius was ook sprake van een dwaling. Hun zaak is herzien nadat ze hun straf al hadden uitgezeten.

Volgens Derksen heeft het gerechtshof bij de veroordeling van Ron P. cruciaal DNA-bewijs verkeerd geïnterpreteerd. Ook concludeerde het hof volgens Derksen ten onrechte dat er niet goed is gezocht naar zaadvocht op de plaats waar het slachtoffer is gevonden. Ron P. heeft altijd ontkend dat hij de dader is.

Volgens Derksen heeft het hof de verklaringen van Ron P. ten onrechte weggezet als ongeloofwaardig. Derksen vermoedt dat dit mede komt doordat Ron P. vlak na zijn aanhouding voor de moord in Putten ook werd verdacht van de moord op Anneke van der Stap in de zomer van 2005 in Rijswijk.

Derksen heeft naam gemaakt met zijn onderzoek naar de veroordeling van verpleegkundige Lucia de Berk.

Anp

 

 
Helaas: deze aanbieding is verlopen, maar probeer deze boeken eens