TPOok!

 
avatar
   
Buitenland

220.000 vrouwen in OV Frankrijk lastiggevallen in twee jaar tijd

Vooral Parijs blijkt nachtmerrie voor OV-reizende vrouwen

Tags:

In een periode van iets meer dan twee jaar zijn in het openbaar vervoer in Frankrijk 220.000 vrouwen lastig gevallen. De aanklachten varieerden van zoenen, betasten tot verkrachting. Ook 47.000 mannen maakten melding van seksuele intimidatie.

De gegevens zijn afkomstig van de Franse organisatie die de criminaliteitscijfers in de gaten houdt, de ONDRP. Deze cijfers hebben betrekking op de jaren 2014 en 2015. In de meeste gevallen vond seksuele intimidatie in het openbaar vervoer plaats wanneer het voertuig reed, zodat het slachtoffer niet kon vluchten. Vooral de regio Parijs bleek bijzonder onveilig voor vrouwen.

Naar aanleiding van de affaire rond de Amerikaanse filmproducer Harvey Weinstein is ook in Frankrijk een kritische discussie over de onveiligheid op gang gekomen. President Macron kondigde vorige maand al aan dat hij maatregelen zou nemen om de Fransen meer voorlichting te geven over seksisme en geweld tegen vrouwen.

Anp

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.