TPOok!

 
avatar
   
Buitenland

Automobilist rijdt met opzet in op voetgangers te Melbourne

19 gewonden, jong kind ernstig gewond, motief nog onduidelijk

Tags:

Update: dader is ‘verwarde man’…

Een automobilist is donderdag op een kruispunt in de Australische stad Melbourne ingereden op voetgangers die overstaken. Volgens de Sydney Morning Herald zijn negentien mensen gewond geraakt, van wie een jong kind ernstig. Veertien slachtoffers zijn naar een ziekenhuis gebracht. Enkele werden eerst langdurig behandeld op straat.

De politie, die snel ter plaatse was, heeft de dader gearresteerd. Niet veel later werd nog een tweede man aangehouden op verdenking van betrokkenheid. Het is onduidelijk of het om een terroristische actie ging.

De chauffeur reed niet extreem hard in zijn fourwheeldrive. De politie vermoedt niettemin dat er sprake is van opzet. “Dat denken we op grond van wat we hebben gezien. Motieven weten we nog niet. Het onderzoek is net begonnen”, zei commandant Russell Barrett tijdens een eerste persconferentie.

Het incident gebeurde tijdens de avondspits vlak bij het centraal station. Het was op dat moment extra druk in de stad met behalve forensen ook veel winkelend publiek voor de kerstinkopen.

 

Update:

De man die donderdagmiddag in Melbourne opzettelijk inreed op overstekende voetgangers is volgens de krant The Australian een doorgedraaide drugsverslaafde met psychische problemen. Door zijn actie raakten negentien mensen gewond, van wie een aantal ernstig. Veertien slachtoffers moesten naar een ziekenhuis worden gebracht.

 

Anp

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.