TPOok!

 
avatar
   
Opinie

ANP & NOS (GroenLinks) trekken journalistieke agenda tegen vuurwerk, want vuurwerkmeldpunt (GroenLinks)

Onafhankelijke en objectieve journalistiek, maar nu even niet

Net als voorgaande jaren hebben ook dit jaar weer het ANP en Staatsnieuwsomroep NOS de handen ineen geslagen om de journalistieke agendapunten ‘vuurwerkverbod en vuurwerkmeldpunt ‘ (GroenLinks) uit te werken. Net als voorgaande jaren wordt aan het door GroenLinks-gemeenteraadsleden bedachte online ‘meldpunt vuurwerkoverlast’ zoveel mogelijk aandacht besteed en daarmee zo hard mogelijk gepusht als serieus ‘nieuws’.

In werkelijkheid is de nieuwswaarde uiteraard nul komma nul en gaat het er vooral om de maatschappelijk discussie over ‘vuurwerk’ en ‘vuurwerkverbod’ een specifieke richting op te duwen middels volstrekt oncontroleerbare en waardeloze ‘meldingen van vuurwerkoverlast’ die worden gegoten in een haast obsessieve jaarlijkse actiejournalistieke campagne.

Met name Staatsnieuwszender NOS gaat hierin elk jaar weer erg ver, waarbij vooral opvalt hoeveel belang de NOS er aan lijkt te hechten dat het ‘vuurwerkmeldpunt’ is opgericht door iemand die raadslid is voor GroenLinks in Rotterdam. Alsof het in de gemeenteraad zitten voor een linkse partij ook maar enige autoriteit toevoegt.

Links-ideologische journalistieke agenda

Het is onduidelijk waarom vooral de NOS deze anti-vuurwerkagenda elk jaar zo prominent doorduwt in hun ‘journalistieke’ en ‘objectieve’ verslaggeving maar het ligt voor de hand dat sympathie voor GroenLinks hierin een belangrijke rol speelt. Wellicht zijn het NOS-redacteuren of ‘journalisten’ die lid zijn van GroenLinks of innige banden hebben met GroenLinks-politici.

De NOS-lezende te brainwashen burger moet kennelijk denken: ‘Een idee van GroenLinks, dan kan het niet anders dan goed zijn.’ Waarvan ook dit jaar weer akte.

Hoe het mogelijk is dat een sloten belastinggeld kostende Staatsnieuwsorganisatie als de NOS elk jaar weer zo openlijk een non-objectieve, links-ideologische agenda aan de belastingbetalende Nederlanders kan opdringen zonder dat ook maar iemand daar wat van zegt blijft onduidelijk.

Persalarmwaardig

Bij het ANP is de anti-vuurwerkagenda overigens elk jaar minder zichtbaar. Werd jaren geleden vrijwel elke melding (waarvan de meesten vals en gemeld door online trollen) die binnenkwam bij dit anti-vuurwerkmeldpunt door het ANP behandeld als serieus, persalarmwaardig, groot nieuws, inmiddels is alleen nog het live gaan van dit meldpunt, een tussenstand en de totaalstand ‘nieuws’, zij het met prioriteit 3 in plaats van prioriteit 1.

Nu maar wachten op het volgende Volkskrant-onderzoek waaruit blijkt dat een nog groter deel van de bevolking de traditionele nieuwsmedia niet vertrouwt.

Volkomen terecht overigens.

 
   

Steun direct Bert Brussen

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.