TPOok!

 
avatar
   
Buitenland

Meer dan 600.000 van 1 miljoen Duitse ‘Wir schaffen das’-vluchtelingen heeft nog steeds uitkering

Steden en gemeenten slaan alarm, integratie faalt

Tags:

Asielzoekers en vluchtelingen die dankzij het ‘Wir schaffen das‘ massaal naar Duitsland kwamen in met name 2015 zijn anno 2017 nog even massaal van een uitkering afhankelijk. Politici van Duitse steden en gemeenten maken zich grote zorgen over de falende integratie en luiden de noodklok in de Westdeutsche Allgemeine Zeitung.

Zeker 600.000 asielzoekers die in 2015 naar Duitsland kwamen zitten nu in de bijstand. In 2017 kregen 250.000 meer asielzoekers een uitkering dan in 2016. Nog geen 200.000 asielzoekers waren in 2017 aan het werk.

Vooral taalachterstand en het niet erkennen van bijvoorbeeld Syrische diploma’s door de Duitse arbeidsmarkt blijkt een probleem te zijn. Dit terwijl in een land als Denemarken de arbeidsparticipatie van asielzoekers er een stuk beter voor staat. Daar worden asielzoekers zo snel mogelijk aan het werk gezet zodat behalve intergratie in de samenleving ook het leren van de taal sneller verloopt.

 

   

Steun direct Bert Brussen

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.