TPOok!

 
avatar
   
Buitenland

Helft Duitsers is Angela Merkel zat

Auf wiedersehen!

Tags:

Bijna de helft van de Duitsers vindt dat Angela Merkel binnenkort moet opstappen als bondskanselier. Dat blijkt uit een zaterdag gepubliceerde peiling van de krant Die Welt.

Volgens het onderzoek is 46 procent van mening dat de christendemocrate Merkel zo snel mogelijk moet opstappen en vindt 17 procent dat de bondskanselier dat besluit moet nemen als de besprekingen met de sociaaldemocratische SPD over de vorming van een coalitie mislukken. Acht procent zegt dat ze op het laatst op de helft van de huidige zittingsperiode van het parlement moet vertrekken. Slechts een van de tien ondervraagden wil dat Merkel helemaal niet terugtreedt.

Merkel heeft het vooral verbruid bij aanhang van de anti-immigratiepartij AfD. Volgens de peiling van Die Welt vindt 87 procent van de AfD-kiezers dat Merkel zo snel mogelijk moet opstappen. Aan het onderzoek hebben 5120 mensen meegedaan

De christendemocraten en de sociaaldemocraten hebben de afgelopen vier jaar samen geregeerd. Maar op 24 september werden zij de grote verliezers bij de parlementsverkiezingen. Samen verloren ze 13,7 procentpunten. Op 7 januari beginnen ze verkennende gesprekken over de vorming van een nieuwe Duitse regering.

Merkel is al bondskanselier sinds 22 november 2005. Ze leidt de CDU sinds 2000.

Anp

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.